Свързани новини

21.02.2018 12:00

Радев с вето върху Пеевски

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът Румен Радев връща за ново обсъждане закона срещу вторичното разграбване на КТБ, внесен от депутатите на ДПС Йордан Цонев, Делян Пеевски.  Става въпрос за параграфи 5, 6 и 7 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност.
Радев настоява, че са необходими конституционносъобразни средства в защитата на публичния интерес в производството по банкова несъстоятелност. Той има възражения по някои от разпоредбите на приетия закон, с които се преуреждат с обратно действие в нарушение на правовата държава настъпили правни последици, придобити права и погасени задължения.
Обществото има нужда да знае конкретните измерения на последиците от приетия закон, подчерта държавният глава. Според него при налагане на такава крайна мярка, Народното събрание трябва да дебатира колко са обезпеченията, които ще бъдат нищожни, колко са прехвърлянията на акции и дялове, които ще бъдат относително недействителни, приблизително каква ще е стойността, с която ще бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ след прилагането на закона. В случая са нарушени границите, очертани от принципа за правната сигурност, изискващ стабилност на правните действия, констатира Радев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред