Свързани новини

20.01.2018 09:41

Джеймс Матис: Войниците от резерва остават без тренировки

Видян 1426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският министър на отбраната Джеймс Матис обяви, че военните на САЩ ще продължават да изпълняват ангажиментите си по света, въпреки че американското правителство остана без финансиране, това се съобщава на официалната интернет страница на Пентагона. В съобщението на Матис се казва, че „ние ще продължим да изпълняваме всекидневните си операции по света – корабите и подводниците ще останат в открито море, авиацията ще продължи да лети и нашите военни ще продължат да преследват терористи в Близкия Изток, Африка и Южна Азия“. Министърът обаче отбеляза, че тренировките на войниците от резерва ще бъдат преустановени. Матис също така е изразил готовността си да направи всичко възможно за да намали „последиците от прекъсванията и негативното влияние върху семействата на войниците“, предаде Фокус.


Заради големи противоречия между членовете на Републиканската и Демократическата партия, в края на миналата година бюджет за 2018 г. в САЩ не бе приет. Републиканците включиха в бюджета си огромно финансиране за армията и отбраната, докато демократите заложиха на имигрантската програма. В края на 2017 година американският Конгрес успя да приеме краткосрочен бюджет за месец януари. По-рано тази седмица републиканците прокараха нов такъв план в Камарата на представителите, осигуряващ финансиране на държавата до 16 февруари, но членовете на демократическата партия блокираха приемането му в Сената. Правителството на САЩ по този начин остава без финансиране, считано то 26 януари, до приемането на нов бюджет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци