Свързани новини

27.11.2017 15:01

Червените с референдум да подкрепят ли Меркел

Видян 1574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разговорите за нова „широка коалиция“ в Германия между Меркел и социалдемократите може да не започнат преди новата година, което може да удължи несигурността в най-голямата икономика в Европа, предава Ройтерс като цитира заместник-председателката на партията на канцлера Джулия Кльокнер. „Прецизността идва преди скоростта“, каза тя за телевизия ARD. “Очаквам разговорите да започнат през новата година“, заяви тя, добавяйки искане към социалистите да не налагат „червени линии”, които може да спрат преговорите още преди да започнат.


Това най-вероятно означава, че например искане Меркел да не бъде канцлер 4-и мандат няма да бъде прието от черните.


Лидерът на SPD Мартин Шулц обеща членовете на партията да гласуват всяка сделка, която бъде постигната с Меркел. Това е покана за вътрешнопартиен референдум, след като червените само изгубиха от коалирането си с християндемократите. Много членове защитават по-хлабаво споразумение, при което социалдемократите ще подкрепят само определени решения на воденото от Меркел правителство на малцинството, докато почувстват, че е време да го свалят.


Социологическо проучване на телевизиите RTL и NTV показа, че 48% от членовете на SPD подкрепят по-малко стабилната форма на правителство, а само 36% искат нова широка коалиция.


Това е логично, след като от една страна социалистите се зарекоха да не влизат повече в коалиция с Меркел, а от друга, тя заяви, че не смятала да прави правителство на малцинството. Така че явно се търси компромис от крайните мнения на двете страни.


Заместник-председателят на червената партия Ралф Щегнер призова лагера на Меркел да проправя път към разговори с мерки „изграждащи доверие“, включително със законодателство в сферата на трудовата заетост, подкрепяно от социалдемократите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.