Свързани новини

11.11.2017 09:31

Путин и Тръмп искат пълно унищожение на Ислямска държава

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Москва и Вашингтон ще продължат съвместните усилия за борба срещу „Ислямска държава“ до пълното й унищожение. Това се казва в съвместно заявление на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп, прието след кратка среща в кулоарите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество във Виетнам, предаде РИА Новости. 


Двамата са се договорили също да поддържат действащите канали за комуникация с цел гарантирането на сигурността на Въоръжените сили на САЩ и Русия, а също и за предотвратяване на опасни инциденти с участието на сили на партньорите, участващи в борбата срещу „Ислямска държава“, се отбелязва в документа. Лидерите са изразили удовлетворение във връзка с успешните улисия на САЩ и Русия за по-ефективно предотвратяване на опасни инциденти между американски и руски военни, благодарение на които в последните месеци джихадистите търпят съществени загуби. 

Путин и Тръмп са потвърдили подкрепата си за суверенитета, независимостта, единството, териториалната цялостност и светския характер на Сирия и са призовали страните в конфликта да вземат участие в женевския политически процес, се казва още в съвместното изявление. 

 

Президентите са обсъдили и важността на наличието на зони за деескалация в Сирия като временна мярка за снижаване на насилието в страната, което улеснява хуманитарния достъп и създава условия за окончателно политическо решение на конфликта. 

Контролът над спазването на споразумението за прекратяване на огъня в Сирия ще продължи да се извършва от мониторинговия център в Аман с участието на експерти от Йордания, Русия и САЩ, се казва още в текста. 

 Източник: Фокус



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.