Свързани новини

20.10.2017 15:45

Докато старото гние, пристига още оборудване за АЕЦ Белене

Видян 1976 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Докато 80% от компонентите за Белене гният на открито, втората част от оборудването на АЕЦ Белене ще пристигне до края на годината.


 Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че се надява това оборудване да не стои дълго време на площадката, а да се намери решение за централата, за която имало инвеститорски интерес, съобщи БНР.


 В момента Министерството на енергетиката подготвя анализ за отделяне на активите и пасивите, свързани с проекта АЕЦ Белене.


Според Петкова старото оборудване е "добре съхранено за такъв дълъг период от време, което означава, че ние сме достатъчно отговорни". Миналата седмица бившият енергиен министър Румен Овчаров показа със снимки как компонентите, за които България плати 620 млн. евро след съдебно решение, се съхранява при абсурдни условия и може да се окажат абсолютно негодни за вграждане в ядрен реактор.


"Надявам се да се намери най-доброто решение за България, защото знаете от кога се развива тази сага. Това са нашите условия такъв един проект да се реализира на пазарен принцип, но държавата ще участва в него, макар и с миноритарен дял", заяви още Петкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.