Свързани новини

25.09.2017 14:19

Красно село е пазар №1, Женския – позабравен

Видян 3923 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пазарите и особено пазарите в южните райони на София стават все по-популярни, след като скандалите с двойните стандарти на храните и покрай заразените яйца накараха мнозина да се преориентират от покупки в хипермаркетите. Това сочат данни от представително за столицата социологическо проучване, с което 19 минути разполага.


С други думи: ако досега близостта до традиционните за България места за набавяне на хранителни стоки – пазарите, е била използвана от търговските вериги за локализиране на обектите им, сега близостта до тези обекти работи за пазарите, където стоките са по-добре селектирани и са от по – малки производители, след промяната в потребителските нагласи.


Не е случайно, че и въпросът не е зададен като „Кой пазар предпочитате Вие”, а е формулиран сходно, но с различен подтекст: „Кой пазар е най-предпочитан”.  


Най - широка популярност печели пазарът Красно село (26%), което се обяснява с факта, че той от десетилетия е един от най – известните и най – посещаваните столични пазари. Така пазарът Красно село печели повече отговори както от наистина пазаруващите, така и от онези, които го назовават като традиционния пазар на южните райони на София. Името му често се споменава през последните месеци и във връзка с Третия лъч на столичното метро. Втората позиция, с минимално изоставане, която е отредена на пазара Иван Вазов (23%) също се обяснява с локацията и с престижността на отговора, както и с традицията – той е по-малко традиционен от пазара Красно село. Третата позиция поделят пазарът Борово и пазарът Димитър Петков. Те събират по 12 % от отговорите в анкетата, осъществена на терен посредством директни интервюта с гражданите.


Важно е да се отбележи: ЖЕНСКИЯТ ПАЗАР ВЕЧЕ НЕ Е СРЕД НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНИТЕ ОТ СОФИЯНЦИТЕ.


Видимата тенденция за намаляване на посещаемостта на Женския пазар след ремонтирането на цялата зона около него и на самото тържище, която всеки гражданин вече опитно е установил, се доказва и чрез методите на социологическото проучване.


Тенденцията за преориентиране на клиентите обратно към здравословните и качествени храни за сметка на некачествената продукция, дори да е на по – ниска цена, в големите търговски вериги, в най – голяма степен важи за формирането на така наречените фермерски пазари.


Постоянни и събитийни, организирани и импровизирани, те се радват на все по – голяма популярност сред хората в София. Нищо чудно в този смисъл не може да има, че на въпроса: „Посещавате ли фермерски пазари ?”, 62 на сто от запитаните отговарят положително. 38% пък избират негативен отговор.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.