Свързани новини

09.09.2017 08:09

Пуснаха Влайков под домашен арест, детето признало

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    Съдът в Пазарджик остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на бившия общински съветник от Септември Лазар Влайков, обвинен по случая с убийството във Виноградец. Съдът го пусна под Домашен арест.


 Влайков, който 3 пъти е изключван от ГЕРБ, е привлечен като обвиняем по чл.338 от Наказателния кодекс за това, че на 31 август срещу 1 септември 2017 год. в с. Виноградец при държане на огнестрелно оръжие не е взел необходимите мерки за сигурност, предоставил е оръжието на дете, в резултат на което е последвала смъртта на Наско Тонкев, предаде Фокус.


 Съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил вменените му деяния. Според съда на този начален етап на разследването не може да бъде категорично изведено, че Влайков е предоставил огнестрелното оръжие на детето, поради наличието на множество противоречия по делото. Съдът прецени, че няма реална опасност обвиняемия да се укрие, да извърши друго престъпление или да повлияе на разследването. Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пазарджик в 3-дневен срок. 

 

Окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов подчерта по време на съдебното заседание, че 6-годишното дете, по време на разпита пред съдия, е казало, че пистолетът му е предоставен от „човек с кожено яке“. Единственият човек с такова яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така казало, че то е изстреляло фаталния куршум.


Прокуратурата настоя за постоянен арест с мотива, че Влайков може да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокурорът заяви, че той е предоставил пистолет на малолетно лице, бил е с алкохол в кръвта по време на използването на оръжието, внесъл е лично оръжие и боеприпаси в обществено заведение, което е забранено по закон, а също така има и обосновано предположение, че е съучастник в извършеното престъпление. 


„Подсъдимият не е обикновен човек, той е публична личност и има основание да се предположи, че може да повлияе на свидетели. Освен това има 6 досъдебни производства срещу него – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби. От това става ясно, че лицето има склонност към извършване на престъпления“, подчерта магистратът.


След решението на съда да пусне Влайков под домашен арест, защото имал чисто съдебно досие и нямало опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, прокурорът заяви, че ще го обжалва.


 Влайков беше задържан преди два дни за 72 часа и му беше повдигнато обвинение за немарливо съхранение на оръжие - той не взел необходимите мерки за сигурност и от това последвало причиняване на смъртта на Тонкев. 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.