Свързани новини

29.07.2017 08:27

Джон Кели става шеф на канцеларията на Белия дом

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи министъра на вътрешната сигурност Джон Кели за нов ръководител на канцеларията на Белия дом на мястото на Райнс Прибъс, съобщиха световните агенции.

Промяната беше обявена в профила на държавният глава в „Туитър“, ден след като новият директор на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи обвини Прибъс, че изнася информация на медии.


„Имам удоволствието да ви съобщя, че току-що назначих генерал/министър Джон Ф. Кели за ръководител на канцеларията на Белия дом“, посочи Тръмп в поредица туитове.

„Той е велик американец и велик лидер. Джон също така свърши забележителна работа в (министерството на) вътрешната сигурност. Бе истинска звезда на моята администрация“, заявява Тръмп.

Временно поста на Кели поема зам.-министърът на вътрешната сигурност Илейн Дюк.

Прибъс посочи пред Си Ен Ен, че е подал оставка, след като Тръмп интуитивно усетил необходимостта от политическо „презареждане“.

„Президентът на САЩ е в правото си по свое усмотрение да промени курса и да натисне копчето за презареждане. Подадох оставка, президентът я прие. Според мен той има поразителен политически усет и (...) е истински професионалист“, заяви Прибъс.


Той е бивш ръководител на Националния комитет на Републиканската партия, е на поста от януари, когато Тръмп влезе в длъжност. През последните дни обаче стана мишена на остри нападки на фона на обтегнатите му отношения със Скарамучи, припомня ДПА.

Прибъс настоя, че между него и държавния глава няма „лоши чувства“ и отказа да коментира слуховете за конфликт със Скарамучи.

67-годишният пенсиониран военноморски генерал Джон Кели заяви, че за него отправената му молба да заеме поста начело на канцеларията на Белия дом е чест. Той похвали също персонала на повереното му министерство, поздравявайки служителите си за „великите дела, които извършват всеки ден в защита на родината“.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.