Свързани новини

19.06.2017 14:02

Единни за промяна е партията на Слави

Видян 18148 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 4.5714
много слаба слаба добра много добра страхотна

Името на партията, с която шоуменът Станислав Трифонов – Слави ще атакува политическото статукво у нас, е названието на сайта на гражданското движение Единни за промяна, научи от свои сигурни източници 19 минути.


Има такъв народ! За Слави! За промяна! Под този наслов ще се състои среща със Слави Трифонов с граждани, които го подкрепят на 24 юни от 13,00 часа, в зала № 11 на НДК, кино Люмиер. От движението настояват: "Парламентът да приеме законите, изпълняващи решенията на референдума - намаляване на субсидията на 1 лев, мажоритарен вот в два тура, задължително гласуване".


Ако всичко това не бъде изпълнено, подкрепилите искат да бъде свикан национален протест, заявявайки:


"Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш - ясно и категорично. Искаме уверен , категоричен и безкомпромисен водач , какъвто си ти. Има такъв народ и той ще скочи, само когато пред себе си има лидер, който ни обединява. Промяната ще успее само с обединение на гражданите и ясна цел. През есента да се проведат нови избори, в които Слави, да участваш и ти! Защото България има нужда от теб!".


Трите поредни спектакъла Има такъв народ събраха в зала Арена Армеец внушителните 45 000 зрители, а пресрилийса за тях разпространи именно Единни за промяна.


19 минути подробно писа, че депутатите отхвърлиха на първо четене законопроекта за промяна на Изборния кодекс,внесен от ГЕРБ, с който се въвеждаше избор на народни представители по мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство. Предложенията в него следваха стриктно идеите от референдума, иницииран от екипа на шоупродукцията на Слави Трифонов. Според тях изборната карта на България трябва да се преначертае с 240 едномандатни района.


Припомняме, че срещу проекта на управляващата партия гласуваха 121 депутати от БСП, ДПС и ОП.


Ако ГЕРБ иска да го внесе отново, може да го направи след три месеца. От БСП обявиха, че имат свое предложение за смесена система, а лидерът на Воля Веселин Марешки, който единствен подкрепи ГЕРБ, внесе свой законопроект за мажоритарен избор.


Малко след като предложените от ГЕРБ промени бяха отхвърлени, от Шоуто на Слави разпространиха позиция на Трифонов. В нея той обвинява депутатите в държавен преврат. Сега отговорът му е подобаващ – прави своя партия и влиза в състезанието за позиции в управлението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци