Свързани новини

12.02.2009 17:16

Общински холдинг щял да чисти София

Видян 1787 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Създаването на общински холдинг за почистване на столицата е стъпката, която от „Московска“ 33 смятат да предприемат след анулирания конкурс за чистач на 5-те столични района. Това се разбра вчера на заседанието на общинския съвет. Предизвестената „новина“ обяви лично кметът Бойко Борисов. Целта била да бъдат изкупени акциите на „Новера“. „Поведението ни към концесионера показва, че не сме доволни от него по проблема с кофите и контейнерите за боклук”, каза Борисов. Именно за това в момента се водели разговори за създаване на общинска фирма за почистване.


Говорителят на фирма „Новера“ Димитър Димитров обаче подчерта пред 19`, че от кметската администрация не са разговаряли с тях нито за удължаване на срока на договора им, нито пък за купуване на акции на фирмата. А както знаем концесионерът ще си събере контейнерите на 1 март.


„Все още не може да се изгони Вълка”, проплака кметът Борисов пред медиите вчера.


По време на заседанието стана ясно, че общината, ще покани за пряко договаряне фирмите, участвали в конкурса за почистване на петте района. Тава са - консорциум „Титан чистота София”, „Заубермахер България ЕООД”, и Консорциум „Ремонди”, „ДЗЗД”. Стана ясно още, че кметът щял да изпрати до Брюксел решението на КЗК за отмяна на споразумението между общината и „Заубермахер”. Петър Корумбашев от БСП поиска СОС да излъчи съветник с мандат, да участва в преговорите за почистване на столицата. Според него прякото договаряне с фирмите за чистота е единствената възможност за администрацията, но това поставяло общината на колене пред „Новера”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей