Свързани новини

21.04.2017 14:34

Герджиков: Освобождаването на областни управители не е нещо ново, Цветанов - това е саботаж

Видян 1214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    В администрацията на Министерски съвет не съм извършил нито едно уволнение. Това каза служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков от трибуната на Народното събрание по време на изслушването си за кадровите промени на служебния кабинет в администрацията, предаде Фокус.


Герджиков поясни, че с решение на правителството са били освободени 22 областни управители и 27 техни заместници. Служебният премиер посочи, че това не е нещо ново и даде пример със служебните кабинети на Стефан Софиянски и Георги Близнашки. Проф. Герджиков изрази надежда, че немалка част от кадровите промени ще бъдат оценени позитивно от новото правителство.


„В рамките на 39-ия парламент аз бях този, който води парламентарния контрол и за миг не можех да допусна, че ще дойде време, в което аз да бъда контролиран“, каза проф. Герджиков и призова настоящите народни представители да имат едно наум. „Преди по-малко от 24 часа научих за това изслушване и само уважението към институцията Народно събрание мотивира мен и моя екип да подготвим отговора по същество“, каза той.


От своя страна, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Герджиков не е отговорил конкретно на поставените въпроси от ПГ на ГЕРБ. "Мога да констатирам, че действително сте създали условия за евентуален бъдещ саботаж на правителството", заяви Цветанов.


 „Може би няма друг министър-председател, с толкова много уволнения“, обясни той. „Казахте, че нямате отношения към тези уволнения. Това означава, че друг е разпореждал тези уволнения“, заяви Цветан Цветанов. Според него някой трябва да излезе и да каже кой носи политическа отговорност за тези уволнения.


 „Колкото по-рано това правителство прекрати правомощията си, толкова по добре за държавата, за да се върнем към икономическия ръст“, посочи Цветан Цветанов.


„Коалиционното правителство ще направи ревизия на тези назначения, за да гарантираме стабилността и да не бъде подложена държавата на натиск“, каза още председателят на групата на ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец