Свързани новини

11.04.2017 15:04

Готвят референдум за градинките между блоковете в София

Видян 1332 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на годината ще има референдум в София. Гражданите ще бъда питани -  искат ли междублоковото пространство да стане част от етажната им собственост и дали биха желали автомобилното движение в центъра на столицата да бъде ограничено, коментира пред Дарик общинският съветник от Група Пет Симеон Славчев, който е един от инициаторите на новото допитване.


По думите му има съгласие сред политическите формации в местния парламент за провеждането на референдум и остава само формулировките на въпросите да бъдат „изгладени”.


Целта е СОС да предизвика допитване, което да се отнася за един от основните проблеми в цяла София, аргументира се Славчев.


Сред неговите предложения е да се върне собствеността на гражданите върху етажната собственост на земята в междублоковото пространство. Така в градинките между блоковете няма да може нито да се строи, нито да бъде направен паркинг или търговски обекти.


Собствениците ще могат да използват пространството само за зелена площ, спортна или детска площадка, категоричен е Славчев.


По думите му въпросите за референдума в Младост, първо са незаконосъобразни, второ- популистки и трето няма да решат проблемите с презастрояването, а напротив ще ги задълбочат.


Според общинския съветник преговорите в СОС ще приключат до края на лятотото и през есента гражданите ще могат да гласуват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион