Свързани новини

20.03.2017 09:45

Китай двойно по-богат от САЩ още през 2030 г., сметна PwC

Видян 1984 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата консултантска компания в света ПрайсУотърхаусКупърс публикува предвижданията си за развитието на световната икономика до 2030 г. Прогнозата е много лоша за Евросъюза като единствено Германия запазва място в Топ 10 на планетата от ЕС, но вместо четвърта ще бъде седма, една позицияу след Русия, която в момента има повече от два пъти по-малка иконимика от нея. Десета е Великобритания, но тя напуска Съюза.


Последна в листата на големите е Холандия с очакван за 2030 БВП от $1,08 трлн., която тогава ще бъде след Колумбия (31), Виетнам (29), Бангладеш (28), ПОЛША (26) с $1,505 трлн., Филипините (24), които отстъпват само на континента Австралия, Тайланд, който е точно преди тях, а той от своя страна следва Нигерия, Пакистан и Египет - №19. Точно преди страната на фараоните е сегашният член на Г-7 Канада, изпреварена от Иран (16), който за малко отстъпва на друга сегашна държава в Клуба на големите седем – Италия.  Турция е на престижното 12-о място, веднага след Франция – също в Г-7 днес. Мексико попада на 9-о място в Топ 10, като следва Бразилия. За 13 години Русия ще утрои БВП до $4,736 трлн. Изненадата в Топ 5 е Индонезия. Четвърта е сегашната трета икономика Япония, която отстъпва „бронза” на Индия. Втори са САЩ, които според PwC ще вдигнат от 18трлн. едва до $23,475 трлн., почти наполовина на лидера Китай с $38,008.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв