Свързани новини

16.02.2017 17:32

Тръмп: ФБР и НСА незаконно вадят класифицирана информация

Видян 1920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Престъпна атака срещу прекрасен човек”, гласи определението на американския президент за случилото се на подалия оставка негов съветник по националната сигурност Флин. Тръмп обвини направо тайните служби ФБР и НСА за незаконно изтичане на класифицирана информация към вражеските спрямо администрацията му медии. Той припомни, че по време на разговора си с руския посланик по Коледа, Флин не е бил държавен служител от висок ранг, а редови американски гражданин и негов приятел. И попита по каква причина президентът Обама е наредил на службите да следят и да подслушват както Флин, така и чужди дипломати в САЩ, което е незаконно. „Това са партизаните на Демократическата партия, озлобени от победата ми над тяхната Хилари, които са готови да използват всички непозволени средства срещу мен”, заяви Тръмп по време на общата пресконференция с израелския премиер Бенямин Нетаняху, който пристигна във Вашингтон напук на всички прогнози на уж първокласните и уважавани медии, че ще бойкотира новия президент.


Британският премиер Тереза Мей също подкрепи Тръмп за ужас на враговете му. Тя повтори, че той е добре дошъл и с нетърпение очаква да пристигне на гости при нея в Лондон, след като тя беше неговия първи посетител в качеството му на държавен глава.


Повторението на изтичане на класифицирана информация към в. Вашигтон пост беше сравнено от ветерана на политическата журналистика в Америка Дан Радър с аферата Уотъргейт. Напомняме, че тя срина ментора на Тръмп и легендарен американски президент Никсън. Заради пенсионирането на вездесъщия шеф на ФБР Хувър, той си навлича гнева му и дългогодишният любовник на ченгето дава класифицирана информация от Бюрото на журналистите, маскиран като Дълбокото гърло. Скандалът довежда до оставката на Никсън. Сега подобно нещо вещаят и на Тръмп, като много коментари гласят, че отстраняването н Флин е само началото на похода срещу новия президент. Този път за ретранслатор на срс-та бяха използвани още в.Ню Йорк Таймс и CNN.


„Медиите за фалшиви новини полудяха с техните теории на конспирацията”, гласи коментарът на президента Тръмп.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв