Свързани новини

10.02.2017 12:02

Русия: Изтегляне на чуждите войски от Афганистан ще има непредсказуеми последици

Видян 1340 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Русия предупредиха, че ако чуждите войски се изтеглят от Афганистан, това ще има непредсказуеми последици в момент, когато местните сили за сигурност се затрудняват да дават отпор на джихадистите, предаде БНР. Специалният представител на руския президент за Афганистан Замир Кабулов заяви, че има риск около 15 000 екстремисти от Северен Афганистан да се разпрострат на територията на съседни страни в Централна Азия. Москва е готова да поднови сътрудничеството си със САЩ и НАТО за постигането на съвместни цели в Афганистан, заяви още руският представител.


Междувременно в телефонен разговор с държавния глава на Афганистан Ашраф Гани президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази подкрепа за правителството в Кабул в борбата му с талибаните. Тръмп и Гани са обсъдили засилването на връзките, проблемите със сигурността, сътрудничеството срещу тероризма и въпроси на икономическото развитие, съобщи Белият дом.


Афганистанското правителство от своя страна също е подкрепило искането на американски командир в Афганистан за изпращане на допълнителни чуждестранни войски в страната, предаде Ройтерс. Генерал Джон Никълсън, който командва операцията „Решителна подкрепа“, призна вчера, че 13-те хиляди американски и съюзнически войници не са достатъчни, за да се подпомогне адекватно афганистанската армия, която се бори срещу талибаните и групировката „Ислямска държава“. Не ни достигат няколко хиляди войници, каза генералът пред комисия на американския Сенат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.