21.12.2016 14:42

ВМРО подкрепя исканията на ветеринарните лекари

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Патриотите от ВМРО изразиха възмущението си и се солидаризираха със справедливите искания на практикуващите ветеринарни лекари, които за поредна година бяха ощетени от Министерството на земеделието и храните, съобщиха от пресцентъра на движението.


Въпреки че ветеринарните лекари изпълниха ангажиментите си, и то изцяло със лични средства, по Национална програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите в България за 2016 г., УС на Държавен фонд „Земеделие“ отказа да им изплати дължимите суми. Обяснението е, че парите са изчерпани.


Тази ситуация се повтаря за втора поредна година, като по този начин в навечерието на Коледа и Нова година стотици ветеринарни лекари и семействата им са оставени без средства да посрещнат празниците.  


От името на Патриотите народният представител Красимир Богданов изпрати питане към Министерството на земеделието и храните с искане за изясняване на случая и персонална отговорност на виновните.


Ето пълният текст:


До г-жа Десислава Танева


Министър на земеделието и храните


В Ъ П Р О С


от


Красимир Богданов – народен представител ПГ „Патриотичен фронт“


Относно: Забавени плащания на практикуващите ветеринарни лекари по Национална програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите в България за 2016 г.


Уважаеми госпожо министър,


На 14.12.2016г. на УС на Държавен фонд „Земеделие“ приема указание за разплащане на дейности, извършени от практикуващите ветеринарни лекари по Национална програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите в България за 2016г. Програмата е утвърдена в резултат на появилите се през последните години в българското животновъдство нови и опасни болести като Син език и Заразен нодуларен дерматит. Благодарение усилията на ветеринарните лекари, борбата с тези заболявания показа завидни резултати.


Работейки целогодишно по тази програма, те влагат свои лични средства, които би следвало Фонд „Земеделие“, по силата на Закона за ветеринаромедицинската дейност да разплати.


Въпросното решение на Фонда, отлага плащанията за следващата година, с мотива, че парите са свършили. Това забавяне не е първото, тъй като и през 2015г. средствата не са получени навреме, а са изплатени на 2 транша, чак през м. юни и м. юли 2016г.


Уважаема г-жо Министър, във тази връзка е и моят въпрос:


Кои са причините за неизпълнение на договорените с практикуващите ветеринарни лекари условия по плащанията за изпълнение на Национална програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите в България за 2016г. и чия е персоналната отговорност за това?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате