Свързани новини

15.12.2016 09:32

Митов си уреждал в САЩ висок пост в ООН

Видян 1841 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апетити към ръководния пост на Програмата за развитие на ООН (ПРООН) има министърът на външните работи в оставка Даниел Митов, съобщава „Труд“. Според информацията на вестника именно това е била целта на посещението на Митов в САЩ в периода 2-5 декември. Тогава той се самопредложил за позицията.


Председателят на БСП Корнелия Нинова попита вчера Даниел Митов дали МВнР в момента не е впрегнато да работи тази длъжност да бъде дадена на Кристалина Георгиева. Впоследствие пред „Труд“ депутати коментираха, че всъщност министърът я иска за себе си. Това потвърждава и отговор от политическия кабинет на Външно министерство, показан от Нинова.


В него се казва, че ведомството е взело решение да представи българска кандидатура за „висок ръководен пост в секретариата на ООН“. В краен случай, ако Митов не получи благословия за шеф на ПРООН, предложението ще бъде сегашният президент на България Росен Плевнелиев, чийто мандат изтича на 21 януари.


По-късно на брифинг в Народното събрание Даниел Митов отрече твърденията на Нинова, но не пожела да коментира показания от председателя на БСП документ.


Министърът в оставка отрече и другото твърдение – че българската държава е оттеглила своята кандидатура за непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН заради Кристалина Георгиева като разменна монета за подкрепа от Полша за кандидатурата й за шеф на ООН. Митов обяви, че всъщност причината е била подкрепа, но за Ирина Бокова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева