Свързани новини

12.12.2016 16:37

Софийският съд остана без шефове

Видян 1466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четиримата заместник-председатели на Софийския районен съд са подали оставки, научи 24 часа. Това действие идва в знак на солидарност с шефа им Методи Лалов, който депозира своята преди съдийския протест пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС). 19’ припомня, че в петък над 150 съдии от Софийския районен съд излязоха на протест заради липсата на подкрепа и непрестанните проверки от страна на Висшия съдебен съвет.


Лалов заяви, че повече не може да търпи случващото се във Висшия съдебен съвет и начина, по който той процедира. По думите му всичко получено от ВСС идвало след натиск от негова страна. Той добави, че СРС не е привилегирован съд и това си проличало от постоянните проверки. Лалов уточни, че районният съд няма как да работи нормално без подкрепата на ВСС, каквато в момента не се усещала.


От 1 февруари 2017 г. постовете си искат да напуснат Райна Мартинова (заместник-председател и ръководител на Първо гражданско отделение), Силвана Гълъбова (заместник-председател и ръководител на Второ гражданско отделение), Албена Ботева (заместник-председател и ръководител на Трето гражданско отделение) и Стоян Михов (заместник-председател и ръководител на Наказателното отделение). Четиримата са отправили молби към съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да бъдат преназначени като съдии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови