Свързани новини

19.11.2016 10:18

Павлова: Не трябва да управляваме напук

Видян 1762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не трябва да управляваме напук и на инат” - така регионалният министър в оставка Лиляна Павлова коментира подадената оставка на правителството след неуспеха на ГЕРБ на президентските избори. „Оттеглихме се, защото хората очевидно подкрепиха левите политики и послания”, каза Павлова в предаването „Събуди се” на Нова телевизия.


Тя категорично заяви, че сега ГЕРБ трябва да се отдръпне, за да открие и анализира грешките си.


Сега, за да има стабилност, трябва да бъде приет предложеният от нас бюджет, да имаме експертен служебен кабинет и след това - честни и прозрачни предсрочни избори, каза в предаването Лиляна Павлова.


Тя отбеляза, че през изминалите две години ГЕРБ е правила много компромиси, за да бъде постигнат баланс.


Съобразявахме се с нашите коалиционни партньори и в крайна сметка те обираха позитивите, а за нас оставаха само негативите. Майките на успеха се оказаха много, коментира министърът в оставка.


Най-разумното е, това, което и Конституцията повелява, експертен служебен кабинет, с който да преминем през етапа на подготовката и провеждането на новите избори през април месец, обясни Павлова. Нашата позиция е, че трябва да бъдат проведени парламентарни избори, макар и предсрочни, и българските граждани да изберат тези, които искат да ги представляват в парламента, заяви тя. Според нея едва след изборите ще се решава кой, в какъв формат и с кого ще управлява.


Безспорно е важно да има стабилност. Убедена съм, че тази стабилност може да бъде постигната именно с експертен служебен кабинет, назначен от президента. Както той самия, така и новоназначения президент заяви да е със съгласуване между двамата, за да не се окажем в ситуация, че имаме два служебни кабинета, коментира Лиляна Павлова.


По повод изказването на Валери Симеонов в Народното събрание, в което той призова ГЕРБ да съставят правителство в почти същия състав, но с друг министър-председател, Лиляна Павлова посочи, че това нито е стабилност, нито е разумно. Това ми изглежда като да стоим на власт напук, на инат и насила, допълни тя. Хората показаха, че нямаме достатъчно кредит на доверие. Показаха с гласа си, че искат промяна, искат нещо различно. Най-важното е, че трябва малко да се отдръпнем назад и да преосмислим къде сбъркахме, каза още Лиляна Павлова.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате