Свързани новини

31.01.2009 13:18

Разкриха фалшификатори на банкови карти

Видян 1860 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецполицаи от Дирекцията за противодействие на организираната и тежката престъпност от ОДМВР – Търговище и Разград проведоха специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград, съобщиха от пресцентъра на МВР за БГНЕС.


В хода на полицейските действия е разкрита организирана престъпна група, изработвала устройства за снемане на данни от разплащателни карти, ползвани на територията на страни-членки на ЕС. Групата се е занимавала и с изготвяне и разпространяване на неистински български и чужди документи за самоличност. Конкретни действия по разследването са предприети на пет адреса в София и един – в Търговище. Разкрити са три производствени бази за скимиращи устройства и две бази за съхраняване на неистински документи за самоличност. В рамките на акцията криминалистите са намерили и иззели компютърни конфигурации и преносими компютри, голямо количество готови за ползване технически устройства, пригодени за монтиране на различни по вид банкомати – лайстни с монтирани микрокамери и електронни компоненти за записване на данни от разплащателни карти. Антимафиотите са иззели и множество матрици за отливане на пластмасови детайли, в които се поставя електрониката за снемане на данни от разплащателните карти. Сред намереното от спецполицаите са и голямо количество електронни компоненти, включително микрокамери и микрофони, служещи за прихващане на ПИН-кода на разплащателните карти, Мр3 плейъри, поставени в слънчеви очила, електрониката, от които се използва за запаметяване на данните, придобити от скимиращото устройство. Намерени и иззети са и 130 пластики с магнитна лента, много флаш-памети и записващо устройство за магнитните ленти на разплащателни карти МSR 206.
При акцията са намерени и заготовки и фалшификати на български и европейски документи за самоличност, открити са също и печати на български и държавни институции и нотариуси. По случая за 24 часа са задържани четирима души. Всичките участници в организираната престъпна група са криминално проявени. Ц.Д.на 31 години, К.И. на 37 години, Г.А.33 на години,Р.А. на 30 години са от споменатите градове, в които протече специализираната акция. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои днес да бъде разгледана мярката за налагане на 72 часовото им задържане. Работата за изясняване на подробностите и документиране на дейността на високо специализираната престъпна група продължава активно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец