26.10.2016 15:02

Благотворителна акция събра 12 000 лв.

Видян 1130 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

11 739 лв. събра благотворителната кауза на маратон София 2016 и турнира на феновете на чуждестранните отбори у нас. Средствата са предназначени за Сдружението Деца с онкохематологични заболявания.



19’ припомня, че за всеки стартирал в маратона на 9 октомври организаторите от София 2018 - Европейска столица на спорта 2018 осигуриха по 1 лв. или общо 3200 лв. По същото време кампанията на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори(АБФКЧО) събра на VI традиционен футболен турнир на новия комплекс Спортна София в Зона Б5 сумата 8539 лв. Игрищата бяха осигурени безвъзмездно от Столичната община и София 2018. Така общо 11 739 лв. бяха дарени на Сдружението Деца с онкохематологични заболявания, а броят на всички дарители е 27.



 „От година на година стават все повече желаещите да се включат в подобни благородни каузи, нарастват и сумите, с които се подпомагат децата в нужда. Радостно е, че София – Европейска столица на спорта обединява хората и за такива кампании. В близко време ще се ангажираме и с още подобни инициативи,“ заяви Анатоли Илиев, организационен секретар на София 2018.



Задоволство от активността на участващите и от нарастването на събраните суми изрази и адвокат Иван Иванов - председател на АБФКЧО. „Благодаря на участниците в турнира и на всички, които подпомогнаха каузата. Надявам се с благотворителност да се ангажират все повече и повече хора у нас, особено сред спортуващите младежи,“ каза още Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете