Свързани новини

06.10.2016 17:16

Путин излезе от втори ядрен договор

Видян 1990 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия излезе от втори ядрен договор със САЩ. След като прекрати изпълнението на договорките по плутония, тя вече няма да се съобразява и с тези по урана. Обяснението на Кремъл е, че САЩ така и никога не са спазили постигнатите споразумения и Москва не вижда причина по-нататък да приедприема стъпки на добра воля от едностранен характер. Като причина за късането на документа се изтъква излизането на Вашингтон от мирните преговори по Сирия.


Междувременно, международна комисия, на база експертизи на независими спецове, доказа инсценировка при взривяването на хуманитарния конвой на ООН. Мнозина бяха изненадани от липсата на поражения по пътя на „кервана” за Алепо и се питаха как е възможно това, ако авиация е ударила камионите. Сега вече е доказано, че взривовете са били заложени отвътре. Машините пристигат там от Турция. А пред немските медии един от лидерите на Ан Нусра призна, че именно терористичната групировка, която САЩ официално признаха, че не обстрелват „от една или две години”, се е погрижила конвоят да не достигне последната крепост на джихадистите в източните части на населения пункт. Целта е била за случилото се да бъдат обвинени законната власт в Сирия и подкрепящата я Русия.


В същото време в Москва на спешна визита пристигна заместник-държавният секретар на САЩ по Източна Европа. Виктория Нуланд бе приета на най-ниско ниво – от помощник на Путин. На срещата е договорено да бъде наложено от Вашингтон на Киев да започне да изпълнява постигнатите преди година договорености за примирие в Донбас.


Първи заместник-шеф на администрацията на Путин пък стана, както 19 минути прогнозира още преди 10 дни, досегашният директор на Росатом Сергей Кириенко. Именно той, в качеството си на премиер през 1998-99 година издига Владимир Путин за началник на ФСБ, след което той поема за кратко през лятото на 1999 г. министър-председателския пост, а от новата 2000 г. – и президентския. Постът е възлов, тъй като е четвъртият в структурата на властта в Русия след държавния глава и двамата му най-близки съмишленици - премиера Медведев и шефа на президентската администрация Сергей Иванов. Досега заемалият длъжността Вячеслав Володин от сряда е председател на Думата – парламента, а неговият предшественик Сергей Наришкин пое от бившия премиер Фрадков ръководството на външното разузнаване като бивш офицер от КГБ. За нов шеф на осъдилия България Росатом е назначен досегашен заместник-министър на икономическото развитие.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни