Свързани новини

03.10.2016 09:30

Мей подписа независимост от ЕС

Видян 1138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът на Великобритания Тереза Мей подписа официалния акт на независимост на Обединеното кралство от Европейския съюз. Тя обезсили документа от 1972 г. за присъединяването на Острова към Общността. Което формално дава реалния старт на отцепването на Великобритания – т.нар. Брекзит. Това стана с първото официално изказване на Мей като лидер на Консервативната партия, като премиерът на Кралицата определи акта като „връщане на суверенитета”.



Очаква се Лондонската борса, която е втората по важност в света след нюйоркската, да реагира със скок на акциите днес. Причината е, че ЕС беше наложил прекалено много регулации на капиталовия пазар, от които от днес той вече е освободен. Само от това в рамките на година се очаква Ситито в Лондон да спечели невероятните 700 милиарда евро. Много повече обаче ще дойдат по линия на пазара на недвижимости, който е много съществен за столицата и страната. Ниския паунд от своя страна, дори да се вдигне с малко, стимулира износа и туризма на Острова. Така в крайна сметка Великобритания ще спечели десетки милиарди от Брекзит.



ЕС ще загуби много. Великобритания е вторият най-голям пазар за немските автомобили например, а след загубата на позиции на американския покрай скандалите с VW и негласните руски санкции срещу целия експорт от ЕС, не само селскостопанския, стана и основен. Предстоят му тежки времена, а според мнозина експерти Дойче банк съвсем истински ще фалира, слеед като от месеци е на ръба и не може да спре свободното си падане. Така прогнозите на британския търговски министър от четвъртък, че Германия и ЕС са изправени пред пкатастрофа изглеждат вероятни, особено при политическата криза на режима на Меркел, изгубила 5 провинциални избори за половин година, 6 месеца преди парламентарния вот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е меко казано странно

Настроението ви ще е меко казано странно. Не бъдете