Свързани новини

22.08.2016 15:09

Безотговорно е да се твърди, че Турция е на прага на гражданска война, посочи Челик

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Изказванията, че Турция се намира на прага на гражданска война са връх на безотговорността“, каза турският министър по европейските въпроси и главен преговарящ Омер Челик, предаде Фокус . В „Туитър“ министърът написа, че атентатът в Газиантеб е резултат от желанието на определени сили да създадат атмосфера на противоречия и противопоставяне в обществото.


„Тези, които се опитват да поставят жертвите на атентата в Газиантеб и други места в етническа или друга гледна точка дълбоко грешат. Твърденията, че Турция се намира на прага на гражданска война са връх на безотговорността. Подобна реторика отговаря на интересите на терористичните структури, като течението на Фетхуллах Гюлен, „Ислямска държава“ и ПKK“, написа той.


Междувременно, външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу заяви в интервю за Хюриет дейли нюз, че бойците на ИД трябва да бъдат напълно избутани от района на границата със Сирия.


  “Наше най-естествено право е да се борим, у дома и зад граница, срещу такава терористична организация”, допълни още Чавушоглу.


Като извършител на атаката в град Газиантеп, близо до границата със Сирия, е заподозряно дете, на възраст между 12 и 14 години, което, по думите на президента Реджеп Тайип Ердоган, е действало по заповеди на “Ислямска държава”.


Чавушоглу заяви още, че Турция вече е предприела “активна” роля в борбата срещу ИДИЛ, позволявайки коалиционни сили да използват ключова база в източната част на Турция, за да нанасят въздушни удари върху екстремистката групировка, пише още “Хюриет дейли нюз”.


Министърът на външните работи каза още, че Турция е “главна мишена на ДАЕШ”, тъй като правителсвото е пресушило ресурсите на групировката до чуждестранни терористи, като наложи забрана на 55 хиляди членове и депортира около 4 хиляди заподозрени за връзки с нея.


“В този смисъл, ние нанесохме най-големият удар на ДАЕШ”, заяви Чавушоглу и добави, че Турция и президентът Ердоган са изиграли ключова роля за побеждаването на идеологията на ИДИЛ, в резултат на което: “Реджеп Тайип Ердоган е тяхната мишена номер едно”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак