Свързани новини

18.11.2015 17:14

Забатачихме 1,6 млрд. евро от ЕС

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рискът България да загуби 1,6 млрд. евро от ЕС за земеделие нарасна значително, съобщиха от ведомството.  Най-проблемната се очертава Програмата за развитие на селските райони. А правителството на Бойко Борисов вдигна прогнозата за риска от загуба на европейски средства до 220 млн. евро. Най-голямата опасност обаче остава сертифицирането на направените разходи за над 1,6 млрд. лв.


Единствената положителна новина е, че ЕК ни отпуска 113,5 млн. евро за  морския сектор, рибарството и аквакултурите. Но това е единствената отворена програма, а фондовете са за над 3 милиарда.


 В същото време в ресорното министерство цари пълен хаос. „Десислава Танева отсъства от земеделието.  Тя е оставила всичко в ръцете на заместника си Васил Грудев. Той използва псевдо-експертността си и това, че хората не разбират материята, за да се произнася като последна инстанция. Оказва се и че много малко хора умеят да четат, защото в наредбите и в Програмата за селските райони пише точно обратното, на това което твърди Грудев“. Това каза председателят на Асоциацията на земеделските производители инж. Александър Атанасов пред Нова тв.


„От 15 години работя в системата на земеделието, но такова чудо не сме виждали.  В кабинета на Васил Грудев функционира „черна дупка“, защото от 13 експертни становища и предложения, с които конструктивно се опитваме да помогнем и да предотвратим санкции от ЕК и спиране на Програмата, нито един от тези документи не получи отговор“, добави той.


Според него в агроминистерството се шири корупция, а служителите в него вършат истинска работа, само ако имат личен интерес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева