07.10.2015 10:39

Русия може да координира със САЩ действията си срещу ИД

Видян 952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на отбраната на Руската федерация смята, че предложението на САЩ за координация на действията в борбата срещу "Ислямска държава" може да бъде прието. Това съобщи говорителят на ведомството генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС, цитирана от Гласове.


 


"Министерството на отбраната откликна на молбата на Пентагона и разгледа предложението на американците за координация на действията в рамките на борбата с терористичната групировка ИДИЛ (предишното название на "Ислямска държава" - бел.ред.) на територията на Сирия. Като цяло, тези предложения могат да бъдат приети", заяви говорителят.


"Изисква се само да се уточнят отделни технически подробности, които сега ще бъдат обсъдени от представители на руското военно ведомство и на Пентагона на експертно ниво", подчерта Конашенков.


По-рано ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Марк Тонер съобщи, че американската администрация допуска възможността да включи Турция в консултациите между Русия и САЩ за предотвратяване на инциденти между въоръжените сили в Сирия. На свой ред, турското Министерство на отбраната предложи на Русия да обсъдят въпроса за взаимодействие по отношения на операциите на руската авиационна група в Сирия.


В началото на седмицата Турция обяви, че руски военен самолет е нарушил въздушното й пространство. Впоследствие тази информация бе потвърдена и от руското Министерство на отбраната, припомня ТАСС. Впоследствие турският Генерален щаб съобщи за нов инцидент с преследване на неидентифициран изтребител в турското небе. Принадлежността на самолета не бе установена, добавя агенцията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които