Свързани новини

21.04.2015 08:38

Михнева: Ченалова е искала да избяга от страната преди Великден

Видян 1564 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Съдия Румяна Ченалова е обявена за общодържавно издирване, защото е искала да изчезне от България преди Великден", обяви журналистката Маргарита Михнева в интервю за БНТ вчера, цитирайки „оперативна информация на ДАНС". Целта на съдийката била да отпътува за Франкфурт и след това - за Бразилия, където брат й имал банкови сметки.


 


„Единственото дело, което уплаши Румяна Ченалова, бе делото на Ангел Божилов от „Обединени енергийни търговци" срещу НЕК за 20 млн. лв.", твърди журналистката.


 


„Когато е пуснал молба за регистриране на иска си срещу НЕК за 6 млн. лв., Ангел Божилов е внесъл в банка 690 хил. лв. на името на адвокатското дружество на защитника си, изтеглени са веднага на ръка от човек от това дружество. 390 хил. лв. от тези пари са адвокатски разноски по делото срещу НЕК, твърдят юристите на бизнесмена", посочи Михнева и допълни, че малко след това Божилов увеличава иска си срещу държавната енергийна компания на 20 млн. лева.


 


„Съдия Ченалова е признала, че е поправила 10 протокола от съдебни заседания, с което променя щетата, искана от Божилов, на 20 млн. лева. С промяна на датите Ченалова е предопределила спечелването на делото и изтеглянето на крупната сума от държавата", смята журналистката.


 


Според нея на самото дело не е имало представител на НЕК, който да защитава интереса на държавата. Така процесът е улеснен и Божилов се доближава до парите на НЕК.„Яхтата на Ангел Божилов е на пристанище в Северна Гърция, тя е дадена под наем на адвоката на Божилов и там е ходила съдия Ченалова", каза Михнева и допълни, че в далаверата е намесено и името на Петко Сертов.


 


„Петко Сертов е зверски пребит пред дома си, преди да изчезне. Тогава той отива в Гърция, без да се обади на жена си, влиза в болница. На излизане от болницата катастрофира с колата и отново е пребит. Затова сега той ходи с охрана", твърди Михнева. Бившият шеф на ДАНС знае всичко за делата на Ангел Божилов, отбеляза Михнева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец