Свързани новини

17.04.2015 08:33

Съдът пусна от ареста съдия Румяна Ченалова

Видян 1100 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският градски съд пусна от ареста съдия Румяна Ченалова под парична гаранция от 8 хил. лв.  Тя е обвинена в престъпление по служба и в документно престъпление, пише БГНЕС.


 


Съдия Ченалова беше задържана, след като беше обявена за общодържавно издирване. Прокуратурата поиска постоянното ѝ задържане заради тежестта на престъплението, в което е обвинена, както и заради евентуалната възможност да се укрие. Като други причини бяха изтъкнати финансовите възможности на обвиняемата, дългогодишният ѝ магистратски опит, контактите, които има и които биха ѝ позволили да повлияе на свидетелите по делото.


 


Според прокуратурата Ченалова нарочно е забавяла процеса, като не се е явявала за да ѝ бъде предявено обвинението.  По време на заседанието обаче тя отрече да е сторила това и посочи, че дори е уговаряла часове с разследващите, в които може да се яви. Пречка за нея са били посещнията ѝ при психиатър, при който се е лекувала.


 


По отношение на твърдението на прокуратурата, че се е укривала, Ченалова заяви, че по време на празничните дни, когато е била издирвана, половината от българите, включително и тя, не са се намирали по домовете си.  „Ако имах намерението да се укрия, нямаше да се явя на първия работен ден след празниците“, заяви магистратът.


 


С това се съгласи и съдебният състав, който отбеляза, че данните по делото сочат, че Ченалова е поддържала непрекъсната връзка с разследващите органи. Съдът счете, че прокуратурата е представила доказателства единствено по обвинението срещу магистрата за документна измама. За останалите обвинения, разследващите не посочват в какво точно се изразяват нарушенията на съдията.


 


В обвинителния акт не са отразени и какви точно са вредните последици, настъпили от действията на магистрата, отбеляза съденият състав. По време на заседанието Ченалова коментира, че някой целял да я направи символ на човека, който трябва да напусне съдебната система.


 


Решението на СГС може да се обжалва пред Софийския апелативен съд. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак