25.02.2015 17:30

Митов: Членството на Турция в ЕС е много далечно

Видян 1255 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За членство на Турция в ЕС е много рано да се говори. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов по време на заседание на парламентарната комисията по икономическа политика и туризъм. 


"Членството на Турция в ЕС е много далечно, ако има перспектива за такова. Самата Турция в изказвания на легитимни говорители изказва известна скептичност по отношение на членството си в ЕС. Разговорът там не протича, така както протичаше преди години", посочи той. 


По въпроса за членство на Македония, външният министър каза, че без да изчистим въпроса за добросъседските отношения няма да има как да продължим процеса за членството на страната в ЕС. Митов каза, че притеснен от положението, в което се намира Македония. "Продължаваме да държим на македонското членство във евроатлантическите структури", добави той.


По отношение на Сърбия има още какво да се постигне, за да достигне тя до членство в ЕС. "Ясен хоризонт по отношение на разширяването на ЕС все още няма", допълни Даниел Митов. 


Министърът обясни, че трябва много сериозна координация както с Румъния, така и с Гърция при кандидатстването за проекти в ЕС, защото регионални проекти, които са в синхрон със съседките ни тежат много повече, отколкото ако кандидатстваме сами по тях. Според него включването на България в Шенген е в основната на борбата срещу тероризма и заплахите, които имаме. 


"Изпълнили сме всички технически мерки, които трябваше за членството ни в Шенген и се справяме почти безпогрешно като страна външна граница на ЕС", посочи той. "Турция си има обща европейска позиция за това кога евентуално страната може да започне преговори за членство в ЕС", каза външният министър. 



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв