Свързани новини

25.02.2015 16:24

Цветанов невинен за 50-те хиляди лева

Видян 1392 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е оправдан и на втора инстанция по делото за присвояване на над 50 000 лева в полза на ексшефа на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров. Софийският апелативен съд (САС) е потвърдил оправдателната присъда на Цветанов на първата инстанция, съобщиха днес от съда.


Цветанов е подсъдим за длъжностно присвояване на 50 569 лв. в полза на Тодоров, като за улесняването му е извършено и престъпление по служба. Според обвинението той е допуснал бившият шеф на антимафиотите във Велико Търново да напусне МВР с всички полагащи му се обезщетения, докато срещу него тече разследване, като му е заплатено дори за престоя в ареста.


Прокуратурата твърди, че Цветанов е разпоредил да бъде изплатено трудово възнаграждение на Тодоров за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров пък е бил задържан под стража в затвора в Ловеч. По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането му от МВР.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Жълтите павета

Започна пренареждането на жълтите павета

Започна пренареждането на жълтите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец