Свързани новини

25.11.2014 12:34

Скачат доходите на българските имигранти във Великобритания

Видян 1066 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доходите на българските граждани, отишли на Острова, може да скочат над два пъти и половина. Това сочат данните от проучване, според което данъчните кредити, предоставяни на имигранти от Европейския съюз, им помагат да печелят значително повече отколкото в родината си, съобщава кореспондентът на БНР. Докладът е изготвен от мозъчния тръст „Оупен юръп" и е публикуван във Великобритания.


Данните показват, че имигрант с две деца, който получава минимална работна заплата от 196 британски лири на седмица, може да я увеличи с още 330 паунда от данъчни облекчения. От организацията изчисляват, че ако средната седмична заплата в България е 149 паунда, то приходите на българския имигрант в Обединеното кралство ще скочат с цели 253 %. С 45 % повече пари прибират в джобовете си дошлите от Испания, а увеличението за поляците е 95 %.


Разкритията са подновили критиките към правителството на Дейвид Камерън, че позволява нископлатените имигранти да бъдат субсидирани от британския данъкоплатец.


Данните ще подсилят и доводите на управляващите консерватори за затягане на имиграционния контрол.


Заместник-вътрешният министър, който отговаря за имиграцията, Джеймс Брокеншър, коментира, че министър-председателят е прав като се фокусира върху миграцията извън ЕС, но така също и върху миграцията вътре в организацията. По думите на министъра през последните 18 месеца тя се е удвоила и това води до увеличен натиск върху обществените услуги, училищата, пътната инфраструктура и наличието на жилища.


От „Оупън юръп" отбелязват, че запазването на данъчните облекчения за чужденци е необходимо,  за да бъде осигурено свободното движение на трудова ръка в ЕС, която е важна за британската икономика. Мозъчният тръст обаче съветва европейските имигранти да не се ползват от данъчни отстъпки през първите пет години от престоя си на Острова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион