Свързани новини

11.09.2014 15:12

ЕК дава 12 млрд. евро за транспорт

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия отпусна днес 11,9 млрд. евро за транспортни проекти и покани държавите членки да дадат своите предложения за подобряване на транспортните връзки в Европа. Това е най-голямата сума, отпускана наведнъж за изграждане на транспортна инфраструктура, съобщиха от пресслужбата на Еврокомисията.


До 26 февруари 2015 г. членките трябва да представят своите предложения. Финансирането трябва да бъде насочено към девет главни транспортни коридора, които заедно ще образуват основна транспортна мрежа.


В рамките на новия Механизъм за свързване на Европа финансирането от ЕС в областта на транспорта се увеличи три пъти до 26 млрд. евро за периода 2014 - 2020 г. Сега се отпуска първият транш от новото финансиране в областта на транспорта. Според Брюксел с помощта на финансирането ще се рационализират трансграничните транспортни операции в полза на предприятията и гражданите в ЕС.


Новата основна мрежа, която трябва да бъде изградена до 2030 г., ще свързва 94 главни европейски пристанища с железопътни и пътни връзки, 38 ключови летища с железопътни връзки към големите градове, 15 000 км железопътни линии, модернизирани за висока скорост, 35 трансгранични проекта, насочени към намаляване на пречките. Проектите ще получат средства от Европейския съюз, но държавите членки също трябва да участват във финансирането им. Резултатите от процедурата и отпуснатите за проекти средства ще бъдат обявени през лятото на 2015 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и