Свързани новини

03.09.2014 11:34

Оранжев и жълт код заради валежи в цялата страна

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оранжев и жълт код за интензивни валежи са обявени в цялата страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Оранжев код за обилни валежи е обявен в 8 области от страната: Област София, Видин, монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Стара Загора . Очакваните количества дъжд за денонощието са 15-30 л/кв.м. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток.


Жълт код е обявен в 20 области в страната: Перник, София – град, Кюстендил, Благоевград, пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Пплевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен. Варна. Добрич . Очакваните количества дъжд за денонощието са 30-60 л/кв.м.


Валежите още от сутринта ще обхванат цялата страна. На места ще са придружени от гръмотевици. Вятърът от изток-североизток ще се усили - ще е умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно и силен. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще са от 21° до 26°, в североизточните райони, където ще завали по-късно след обяд, до 28°, в София около 21°.


Поройни дъждове, придружени от силен вятър, гърмежи и на отделни места градушка, връхлетяха Балканите в началото на септември, съобщи БГНЕС като се позова на местни медии.


В Босна и Херцеговина е обявен оранжев код. През изминалите 24 часа в град Требине са паднали 118 литра на квадратен метър. Това е рекордно количество за това лято.


Червен код е обявен и в Хърватия заради циклона "Симеон", който връхлетя град Ядран. През изминалите 24 часа в Дубровник са падналу повече от 190 литра на квадратен метър, което се равнява на количеството валежи за три месеца през есента.


Нестабилното време ще се задържи тази седмица и в цяла Черна гора. До тази сутрин в Петровац са паднали 200 литра дъжд на квадратен метър. Вчера в Будва само за 6 часа са паднали повече от 130 литра дъжд на квадратен метър. Това е със 120% повече от обичайното количество за месец септември.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и