Свързани новини

29.08.2014 15:18

Четири нови имена в правителството на Давутоглу

Видян 1163 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Турция бе формирано ново правителство, начело с премиера Ахмет Давутоглу, съобщава Hurriyet Daily news. Новосформираният кабинет бе обявен само ден след като президентът Реджеп Ердоган официално встъпи в длъжност в президентския дворец „Чанкая".


Само четири нови имена се повяват в новото правителство, докато икономическата администрация остава непокътната.


Овакантеният от самия Ахмет Давутоглу пост на външен министър се заема от бившия министър по европейските въпроси Мевлют Чавушоглу. От своя страна той пък е заменен от Волкан Бозкир, председател на комисията по външните работи в парламента.


Вицепремиерите Бешир Аталай и Емрула Ишлер са заменени от Ялчън Акдоган и Нуман Куртулмуш. Аталай беше ключова фигура в мирния процес в кюрдския проблем. Очаква се Акдоган, който е близък довереник на Ердоган, да поеме задълженията на Аталай.


Единствената драматична смяна в кабинета е в Министерството на митниците и търговията. Там Нуретин Каникли заменя Хаяти Язъджъ. Каникли е зам.-председател на Парламентарната група на управляващата партия на справедливостта и развитието.


Вицепремиерът Али Бабакан, който отговаряше за икономическите въпроси в последния кабинет, финансовият министър Мехмет Шимшек, министърът на икономиката Нихат Зейбекчъ, както и министърът на енергетиката Танер Йълдъз запазват постовете си, уточнява „Ройтерс".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион