Свързани новини

25.08.2014 16:20

Данъчни под прикритие тръгват на проверки

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Данъчни под прикритие проверяват търговците във Великотърновско. Общо 887 проверки, от които 746 тематични и 61 текущи, отчитат за първите седем месеца на 2014 г. оперативните инспектори на НАП в Търново. 619 от тематичните проверки са в обекти на селектирани задължени лица в района на областния център. Извършени са и 60 инвентаризации на търговски обекти. Съвместно с други контролни органи - МВР и Инспекцията по труда, са реализирани  52  проверки.


През първото полугодие данъчните в Търново са съставили 41 акта за неспазване на Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти и са наложили имуществени санкции за общо 15 600 лв.


Софтуерът за дистанционна връзка на всички касови апарати със сървърите на НАП следи издаването на над 400 милиона касови бележки всеки месец. Системата позволява автоматично селектиране на обекти, в които оборотът значително се разминава със средния за бранша в съответния регион. В момента активните касови апарати в цялата страна наброяват 400 хиляди. При селекцията на рисковите фирми данъчните използват данни не само за оборотите, но и за дълги периоди без продажби и концентрацията им в края на деня или месеца.


198 са извършените проверки на обекти в НАП - В. Търново за спазване на изискванията за регистриране и отчитане на извършени продажби чрез издаване на касови бележки. Направени са през последните 45 дни - от 10.07 досега. На неизрядните търговци служителите под прикритие са съставили 4 акта за установяване на административни нарушения. Проверките ще продължат и през септември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и