Свързани новини

21.07.2014 17:31

Фандъкова: Културата създава работни места

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Инвестициите в културата са инвестиции в развитието на икономиката и в създаването на работни места. Мисля, че практиките, които имаме в Столичната община през последните години и изследванията, които правим показват това - че един град може да се развива чрез и през култура'', заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на програмата на новосформирания Фонд за иновации в културата в галерия Васка Емануилова.


Фондът представлява иновативен модел на публично – частно партньорство, който се създава за първи път в България и е в подкрепа на съвременното изкуството и култура. Финансовият ресурс на фонда се събира от частни дарители , а събраните средства ще бъдат удвоявани от бюджета на Столичната община.


Градоначалникът на София благодари на всички, които стоят зад кандидатурата на София и на Югозападния регион за европейска столица на културата 2019г., в чиято подкрепа е и новооткритият фонд и допълни, че когато се работи на проектен принцип средства в сферата на културата могат да бъдат разпределяни прозрачно и да бъдат създавани работни места за млади хора.


„Показахме, че може да има гражданска кауза, която да обедини институции, граждани, творци и представители на бизнеса. Това партньорство за мащабите на нашата страна е изключително иновативно", допълни още Фандъкова.


Пилотна програма, с която фондът стартира своята дейност, е проектът Сподели София, който ще насърчава създаването на нови художествени формати, без ограничение в жанровете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева