Свързани новини

02.07.2014 09:30

Доказано: САЩ подслушват София

Видян 1568 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специален съд е разрешил през 2010 г. на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ да подслушва 193 държави, сред които и България, разкрива в. Вашингтон пост. Изключение е направено само за четири англоговорящи страни, сред които Великобритания. Това доказва, че шпионската централа е следяла висшата власт в София през този период. Вестникът се позовава на документи, предоставени  от бившия сътрудник на АНС Едуард Сноудън. Те датират от 2010 г. и разрешават на агенцията да прехваща комуникациите според списък от страни и организации, представляващи интерес за американското разузнаване.


Международният валутен фонд, Световната банка, Европейският съюз и Международната агенция за атомна енергия са били също част от законните мишени.


Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия са четирите англоговорящи страни, за които било направено изключение. Заедно със САЩ те образуват групата Пет очи за сътрудничество в областта на разузнаването.


Съдебната заповед за това следене е била с едногодишен срок, издадена от специализиран съд, контролиращ дейността на разузнавателните служби.


Крипто Сити, или централата на АНС, се намира край Вашингтон, скрита от хълмове и гори, припомня Вашингтон пост.  Пътят до там е препречен от охранявани с камери телени мрежи, масивни каменни блокове, хидравлични бариери и бетонни прегради. Неканените гости са посрещани  от "мъже в черно"- тежко въоръжени командоси, които охраняват достъпа. В агенцията кипи трескава дейност. Тя поддържа подслушвателни постове около земното кълбо, дебне товарни кораби по чужди крайбрежия с американски подводници, съоръжени с антени, засича данни чрез чрез тайни самолети и сателити.


В Крипто Сити вероятно е най-голямото струпване в света на суперкомпютри и на математици, информатици и лингвисти, които владеят почти всички езици по света. Дори листчета с актуални информации като резултатите от турнира по софтбол носят грифа: "След прочит да се унищожи незабавно" , разказва Сноудън.  Според бившия служител това е най-мащабната разузнавателна акция, която досега светът е виждал. Под строга секретност Америка, Великобритания, Австралия, Канада и Нова Зеландия систематизират световния обмен на новини. Компютъризацията, дигитализацията и Интернет осигуряват на подслушващите приток от данни, с който те едва могат да се справят.


Този наплив от данни е накарал АНС да въведе нов подход. Създадено е нова подразделение на АНС и ЦРУ. Разузнавачите в него търсят начин да проникват в огромните "складове" за данни, които съдържат почти всяка ценна информация по света. По тази причина хакерите и компютърните инженери са начело на списъка на специалистите, търсени от АНС, разказва Сноудън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Методи за следене по целия свят. В съвременния свят с напредването на технологиите правителствени служби като ЦРУ, ФБР и др. влкючително и български-ДАТО-държавна агенция технически операции могат да ви подслушват,следят в интернет и дори да ви снимат от oхранителна камера ,телевизор, монитор когато те са включени в електрическата мрежа.Следенето се осъществява по целия свят, без вие дори да подозирате. Полицията както и службите могат да ви снимат и проследяват от военни сателити, снимащи с висока резолюция в реално време.Всичко, което правите може да бъде проследено и заснето.От телевизора ви снимат, например в къщи подслушват ви и следят какво гледате.По същия начин това става и с настолни компютри и лаптопи. Следи се всичко, което излиза на вашия екран или дисплей на таблета и смартфона.Дори да им падне батерията пак могат да ви следят....индуцира се ток от антената на устройството.Всичко, което пишете сайтове, пароли, видео, всичко, което съхранявате в паметта на телефона и таблета може да се проследи.Същото е и с настолния компютър дори и да е изключен кабела за интернет.Достатъчно е устройството да е включено в електрическата мрежа.Абсолютно всичко, което е на вашия екран се вижда от някоя правителствена служба стига да решат да ви следят или ако следят някой с който контактувате. Знаят ви пароли, информация....всичко.Всеки един телевизор и монитор може да заснема видеоизображения, които се виждат на монитор от някоя правителствена служба дори и при изключен телевизор.Достатъчно е само да е включен в електрическата мрежа.Снимат ви какво правите в къщи......просто всичко получават детаелна картина.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева