Свързани новини

31.01.2014 09:30

Автомонтоьори ни мамят поголовно - точат маслото и бензина

Видян 1949 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автомонтьори поголовно ни мамят. Анализите на МВР сочат, че 90% от майсторите на коли жилят клиентите си с различни номера. Най-често заменят повредени части с вече използвани, източват само половината от старото масло, преди да го сменят, или директно крадат по няколко литра гориво от резервоара, пише "Телеграф". Измамите обичайно се прилагат в нелегалните работилници, които само в столицата са 3-4 хиляди. Затова ченгетата съветват никога да не се доверявате на съмнителни цехове, тъй като ремонтът може да излезе доста солен.


В последно време жалбите срещу подобни мошеници рязко са се покачили, отчитат от вътрешното ведомство. Практиката показва, че майсторите ви удрят по джоба не от труда, а от цената на частите.


Още щом се появите в някой некоректен автогараж, ви мерят от главата до петите, за да преценят с колко да ви одерат. Най-потърпевши са жените и хора на науката, които бъкел не разбират от техника. На тях каквото и да им кажат, все ще се хванат на въдицата. Жертви стават и хора, които се появяват на дадено място за първи път без прлепоръки. Майсторите не смеят да пробутват номерата си на адвокати и магистрати, за да не ги подпукат с дела.


Още при първоначалния преглед освен основния проблем изведнъж изникват куп други. Може само един бушон да е изгорял, но ви казват, че повредата е в целия блок, твърдят препатили. Така цената за услугата се качва десетократно. Често лъжат, че колата се нуждае от още диагностика и автомобилът трябва да остане в сервиза по-дълго. Този номер масово се прилага там, където се плаща за престой на денонощие. Другата врътка е, че зарибяват клиентите с уж по-евтини части. "Ние ползваме 10% отстъпка и това се отразява на крайната цена", твърдят монтьорите. За да са по-убедителни дори се обаждат пред вас да ги поръчат. Всичко това обаче е театър. Оказва се, че са заменили вашата част с друга - втора употреба. След няколко месеца проблемът пак изниква и вие пак се връщате там.


Далавера има и при смяна на маслото, когато майсторите източват само половината от старото и изобщо не сменят филтъра, който се калкулира в цената. Другата магия е източването на по няколко литра гориво от всяка кола.


Дама се оплаква, че щяла да убие себе си и детето си, след като "майстори" счупили пружината на педала за газ и я заменили с ластик за коса, който почнал да се къса и педалът потънал. Жената едва успяла да излезе от ситуацията.


Полицията съветва - вземайте мнение за нужния ремонт поне от две места. Оставяйте колата в сервиз без никакви ценни вещи вътре и използвайте само утвърдени работилници. Искайте от майсторите да ви върнат старата част. Ако ремонтът е кратък, стойте до колата си. Интересувайте се с каква техника разполага работилницата, за да разберете дали това е вашето място.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес професионалните ви умения ще бъдат високо оценени

Днес професионалните ви умения ще бъдат високо