Свързани новини

15.10.2013 10:50

Започват напролет завода за боклука

Видян 1227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На финала сме на изграждането на софийския завод за отпадъци. Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова по време на инспекция на работата по инсталацията за биологично третиране на площадка Хан Богров вчера. Тя увери, че нещата се движат по график и се очаква напролет да започне и самото строителство.


"Тук сме, за да проверим финала на първия етап на инсталацията. Строителните дейности са приключили, оборудването е доставено и монтирано”, обясни кметът Фандъкова. "В момента текат студени проби на някои от съоръженията. До Коледа очакваме да бъде подписан и Акт 16 и от 2 януари да започне реалната работа. Реално имаме едно европейско действащо депо с пречиствателна станция и от 2 януари две инсталации за преработка на отпадъци”, каза Йорданка Фандъкова.


Припомняме, че в четвъртък Върховният административен съд потвърди заповедта за избор на изпълнител на втория етап на инсталацията за преработка на отпадъци в София.


Кметът Фандъкова очаква до края на месец ноември да има сключен договор и от месец декември да започне проектирането. Срокът за проектиране и изграждане е 19 месеца от датата на подписване на договора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион