Свързани новини

23.06.2013 17:09

Плевнелиев, спаси невинната Гергана от американците!

Видян 10405 пъти | Коментари 0
Гласували 34 рейтинг: 4.2941
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майка на две деца е хвърлена с месеци да лежи в ареста без никакви доказателства. Гергана Червенкова не е героиня на филм за сталинизима или хитлеризма. Тя е гражданин на свободна България, член на ЕС в 21-и век. И най-страшното е, че арестуван за няма нищо, съден и екстрадиран от собствената си родина в „демократична” Америка може да бъде всеки от нас. Защото живеем не в правова, а в БЕЗправова държава, която се е съгласила да се подчинява като васална с нарочен документ. Държава, където държавните мъже се псуват, вместо да работят по проблемите на хората.

Подкрепяният силно от щатската фондация Отворено общество и целия принадлежащ към влиянието й кръг Капитал, наричан още Глобална България, не си мръдна и пръста, за да защити правата на Гергана. Тя е обвинена „по подозрение” на офицер от щатските служби, че е наркобос с имоти за 3 милиона долара, придобити от търговия с дрога.

Всъщност е 30-годишна майка на 2 деца, чиновничка в частна фирма, която живее в стара къща, като най-ценните притежания на семейството й са 15-годишна кола и телевизор за 600 лева. „Подозрението” към нея се основава на факта, че има и-мейл адрес, с каквито разполагат милиарди хора.

Нито президентската институция, нито българският съд обаче застават на страната на своята гражданка. Софийските магистрати и в петък предпочетоха да оставят невинната в ареста, вместо поне да я пуснат под гаранция, както често правят за отявлени престъпници с известни прякори. Понеже е „извънредно опасна”, за разлика от щедро плащащите подкупи изверги, тя е охранявана от петима яки мъже и е водена с белезници. Вместо да спрат да я мъчат и да си признаят, че нямат нищо срещу нея, съдиите от Софийския апелативен съд решиха още 28 дни Гергана да гние в ареста. Следващото им заседание е насрочено за 19 юли – рождения ден на дъщеря й.

Ние от 19’ се присъединяваме към кампанията на Шоуто на Слави: Няма да дадем Гергана. Защото борбата за нея е борба за правата на всеки от нас и защото трябва да докажем на САЩ, че не сме им колониална държава. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион