Свързани новини

29.05.2013 14:00

До 15 г. затвор за побой на лекар и учител

Видян 1725 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 1 до 15 г. да лежи на топло всеки, който нападне лекар или учител. Около необходимостта от въвеждането на такова наказание се обединиха вчера депутатите от временната правна комисия в НС, които се събраха, за да обсъдят предложените четири законопроекта за изменение на НК, предвиждащи инкриминиране на нападенията над медици, предаде Монитор.

„За причиняване на телесна повреда при изпълнение на служебни задължения наказанието да е от 5 г. до 15 г. при тежки наранявания, от 3 г. до 10 г. за средни телесни повреди и от 1 г. до 3 г. или до 5 г. за леки травми”, предлагат от „Атака”. Повод за форсирането на поправките стана последното нападение над екип от „Спешна помощ” в София навръх 24 май. Преди това имаше подобни случаи и в Благоевград, Гоце Делчев и реанимацията на Университетската болница в Плевен.



„Предлагаме всички длъжностни лица да бъдат по-добре защитени. Автор на такъв законопроект в миналото НС бе д-р Ваньо Шарков. За съжаление обаче промените бяха гласувани само на първо четене в пленарната зала. Тогава управляващите протакаха обсъждането 5-6 месеца, припомни Нигяр Сахлим от ДПС.


„Ние също искаме максимална защита на медицинските екипи по време на тяхната работа. Не е нормално те да стават обект на агресивно поведение, докато оказват медицинска помощ”, заяви и зам.-шефката на НС Мая Манолова. Тя посочи, че в своя законопроект от БСП предлагат нападателите да получават по-тежки присъди не само при побой, но и при убийство на лекар.

След нарасналото след последния инцидент напрежение в спешните центрове в страната към протестиращите лекари в столицата вчера се присъединиха и колегите им от Кюстендил, Благоевград, Монтана, Бургас, Смолян, Шумен, Пазарджик, Ямбол и Варна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак