Свързани новини

24.05.2013 16:54

Фандъкова: В първия месец от откриването посещенията в музея ще бъдат безплатни

Видян 1211 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През първия месец след откриването на музея на археологическото ниво, посещенията в базиликата „Св. София” ще бъдат безплатни. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова на откриването на археологическото ниво на базиликата „Св. София” Премъдрост Божия, предаде Фокус. От втория месец, след решение на Столичен общински съвет, ще бъдат определени цени на билети. „Уверявам ви, че ще има достатъчно много варианти за намаления на билетите за ученици, деца, възрастни хора, групи. Ще има и дни за безплатно посещение, за да може да музеят да бъде достъпен максимално за всички наши съграждани и гости на София”, каза Фандъкова. 

„Наричаме изложбата временна, с оглед на това, че експозицията от мозайки и други археологически артефакти не е подготвена, но тя ще остане, докато подготвим постоянната. Очаквам това да се случи до година и половина – две, най-много. Всичко зависи от финансирането, тъй като за укрепването на храма и реставрацията на мозайките и останалите предмети, са необходими малко под 1 млн. лв.", каза Фандъкова. 

Това е първият от четирите музея, които се изграждат в момента в София, каза Фандъкова. „Надявам се, да станат част от инфраструктурата, която ще бъде използвана през 2019 г., когато всички вярваме, че София ще бъде културна столица на Европа”, каза още Йорданка Фандъкова.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.