Свързани новини

30.04.2013 16:52

Роман Василев временно става шеф на Софийската градска прокуратура

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандално известният прокурор Роман Василев временно ще ръководи Софийската градска прокуратура след освобождаването на доскорошния титуляр Николай Кокинов, съобщиха от прокуратурата. Това става по силата на заповед, издадена от самия Кокинов, че Василев ръководи СГП, докато титулярът е в отпуск.


Все още предстои Висшият съдебен съвет да назначи изпълняващ функциите градски прокурор на София до провеждането на конкурс за позицията. Предложението трябва да бъде направено от ръководителя на Софийската апелативна прокуратура, където също в момента няма постоянен началник.


В скандалните записи от разговора между Николай Кокинов, Бойко Борисов и Мирослав Найденов името на Роман Василев се споменава на няколко пъти. Той и другият зам.-ръководител на СГП Божидар Джамбазов са поставени в силно вулгарен контекст по време на тлаката в Банкя. Николай Кокинов обяснява за Роман Василев, че е човек на Бойко Борисов и заради това е атакуван от президента Росен Плевнелиев.


"Гърчим се като червеи", бе определението, което Кокинов дава за своето и на Василев сервилно поведение пред новия главен прокурор Сотир Цацаров.


Това далеч не е цялата професионална предистория на Роман Василев в градската прокуратура. Той бе наказан, защото накара бившия военен министър Николай Цонев да пада на колене "като абсолютен престъпник" при акцията по задържането му, припомня Медияпуул. След това по скандален начин успя да издейства прилагането на СРС-ата по същото дело, но бе оневинен от Цацаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей