Свързани новини

06.03.2013 14:37

Наглост: Дават на Столарски гара Пловдив

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като създаде огромен проблем за 2 милиона лева на Столичната община чрез опит да й надвземе лихви за колосалната сума по прекратен договор, фирмата Карат-С на близкия до ГЕРБ олигарх Миролюб Столарски отново е на топа на устата. Тя получи правото за 35 години напред да стопанисва жп гара Пловдив в сдружение с шефа на строителната камара и неговата фирма с прекрасното фолкназвание Биад-С.


Най-безочливото в случая е, че ако не беше скандалният договор със Столичната община, Столарски не би могъл да покрива изискванията като кандидат – концесионер. Работата пак щеше да се разпадне и при това положение, ако не бяха яките връзки на олигарха. Защото Община Пловдив имаше възражения към концесията, особено по изграждането на нова автогара до гарата, въпреки че и сега доста близо има две станции за рейсове. Възможно е Пловдив да загуби и евросредства за ремонт на жп линията, заради новия концесионер, писа Дневник.


Иначе добре звучат обещанията на концесионера за инвестиции от 11,2 млн. лева. Само дето в България почти няма приватизатори и арендатори, които да изпълнит уж добрите си намерения и на които държавата да е събрала вересиите. Особено съмнение пък обществото изпитва към олигарси, които аха да източат по втория начин 2 милиона лева пари на софиянци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.