Свързани новини

01.03.2013 15:16

ПГКБ: ГЕРБ прегазиха исканията на хората и ликвидираха забраната за строителство върху дюните

Видян 2282 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПГКБ настоява президентът да наложи вето върху лобистките текстове в Закона за черноморското крайбрежие, обяви председателят на БСП Сергей Станишев в парламента. Той изрази възмущението си от факта, че мораториумът върху всякакви разпоредителни сделки по черноморието, за който настояваше левицата, все още не е влязъл в дневния ред на парламента. „Настояваме за спиране на всякакви сделки, концесии, приключване на приватизации и големи обществени договори от това правителство, което не помага на хората, а прокарва свои икономически и лобистки интереси”, добави Станишев.


Депутатът от ПГКБ Димчо Михалевски обясни, че вчера вместо да отговори на исканията на хората, които излязоха на улицата, ГЕРБ направи точно обратното. Управляващите  на практика ликвидираха забраната за строителство върху дюните и отвориха огромен портал за всякакви действия върху тях. Нещо повече – управляващите ще може да променят предназначението в горски територии и земеделски земи за каквото си поискат. „Вчера ГЕРБ по най- циничен начин прегазиха обществения интерес и справедливите искания на хората. Затова се обръщаме към президента да наложи вето”, каза Михалевски.


Депутатът от левицата се възмути от стремежа на управляващите да прехвърлят на друг отговорността за бандитските си действия за скандала Дюнигейт. Михалевски даде пример с кмета на Несебър, който няма вина, но който ГЕРБ използват като изкупителна жертва. Депутатът от ПГКБ Мая Манолова напомни, че Светлана Боянова даже не е наказана. „Нона Караджова и Мирослав Найденов бранят протежетата си – хората, които изпълниха политическата поръчка на ГЕРБ да продадат 29 декара дюни”, възмути се Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион