Свързани новини

13.11.2012 10:19

Стягат лифтовете на Витоша за новия сезон

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ще има ски сезон на Витоша тази зима“, заяви директорът на природния парк Снежана Петрова. Ще работят лифтовете край Симеоново и Драгалевци, няма да работи само лифт Романски.

Ски лифтовете на Витоша не работят от 5 ноември. Технически екипи обследват и ремонтират съоръженията. На входовете на лифтовете Симеоново - Алеко и Драгалевци - Голи връх посрещат табели, които ги информират, че съоръженията не функционират. Оказа се, че лифтовете няма да се движат цял месец. Причината за това е, че преди началото на зимния сезон те трябва да минат профилактика, съобщиха от Витоша ски.

От седмица технически екипи обследват, поправят, ремонтират каквото е нужно, защото лифтовете са строени през 60-те години на миналия век.

От Витоша ски обещават, че в началото на декември лифтовете отново ще тръгнат за радост на скиорите. Софиянци обаче се напатиха от собственика на лифтовете, след като компанията спря ски съоръженията в началото на декември 2011 г. с обяснението, че промени в Закона за горите не й позволяват да ги стопанисва ефективно.

От 1 август обаче тя склони да ги пусне след серия преговори с кмета на София Йорданка Фандъкова и земеделския министър Мирослав Найденов.  Властта пък още тогава обеща, че каквото и да става зимният сезон 2012-2013 на Витоша няма да бъде провален и ако трябва държавата ще стопанисва ски пистите.

Вчера стана ясно и че шест туристически маршрута на Витоша ще бъдат възстановени и ремонтирани в рамките на проект Изпълнение на приоритетните дейности от плана за управление на Природен парк Витоша - фаза II.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв