Свързани новини

15.06.2012 12:05

Фандъкова: Докато на улицата има и едно безстопанствено куче, няма гаранции, че ухапванията ще спрат

Видян 1376 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма гаранции, че случаите на пострадали и жертви на бездомни кучета в София ще спрат, докато на улицата има и едно безстопанствено куче, каза в интервю за Дарик столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че планираните от общината мерки са балансирани, но поиска подкрепата на хората, малко време и законодателни промени, за да се намали съвсем скоро видимо броят на бездомните кучета в София


„Това за мен е приоритет номер едно, но аз имам нужда от няколко неща. На първо място - от подкрепата на цялото общество. Мерките, които сме предложили, са балансирани, дават възможност да се реши проблемът в по-кратки срокове и в същото време да не се погазват хуманните принципи. Затова имам нужда от малко време, от подкрепата на обществото - и на тези, които обичат кучета, и на тези, които се страхуват от тях. Защото не може екипите вчера да отидат в „Редута" и да излязат хора, които разгонват кучетата, които трябва да бъдат прибрани. Мястото на кучетата е в приютите, не на улицата. Разбира се, имам нужда и от законодателни промени. Вчера разговарях с министър Найденов и имам уверението, че вече са финализирани. Най-общо казано, това са три важни неща - да се облекчи процедурата за обявяване на агресивност на кучето; да се махне тази странна институция „надзорник" - човек, който се грижи за 20, 30, 100 кучета и те са на улицата; изработване на национална програма за справяне с бездомните кучета. Без нея ще работим на парче, всяка община ще работи по-добре или по-зле, а в края на краищата за кучетата няма бариери", коментира кметът.


За жертвите на нападения от кучета тя призна: „Няма гаранция, ще го кажа ясно. Зная, че от моите уста това не звучи добре, но иначе бих била нечестна към хората". И за пореден път повтори, че и „докато едно куче има на улицата, винаги ще има риск за живота и здравето на хората".

Тази сутрин започна операцията на нахапания от кучета в столичния кв. „Редута" 88-годишен Христо Панков, съобщиха от „Пирогов". „Пострадалият е сравнително добре, в понеделник му предстои втора операция. Така раните се подготвят за бъдещата кожна пластика", съобщи доц. Маргарита Кътева, началник на първа травматологична клиника, която ръководи оперативния екип.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.