Свързани новини

03.01.2012 14:41

Облаци над Андрей Иванов

Видян 3276 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият стар председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов е възможно да бъде сменен, пише Преса на Тошо Тошев в първия си брой. Облаците над общинаря се сгъстили, бил изпаднал в изолация и се държал като на прощаване, твърди изданието. Според вестника лично премиерът избухнал, след като разбрал за пробутването на имот за 2 милиона лева на бизнесмен, който не подозирал и не му било изяснено, че недвимижостта е с тежести. Иванов е цитиран да казва, че “на този етап” въпросът с оставката му не стоял, защото това щяло да се вземе като решение от ... семейството му.
В изясняването на интересни подробности около Иванов се намесва и Труд. Вестникът, чиито издатели до неотдавна бяха първи приятели на председателя, единият му гостуваше час по час в кабинета, на което сме очевидци, а чашките за чай на шефа на СОС бяха от Софарма, пише за поръчка за 18 милиона, на която се точел общинарят.
Това е ключовият проект за електронното правителство по Оперативна програма Административен капацитет, наречен Развитие на административното обслужване по електронен път. Офертите по проекта се очаква да бъдат отворени другата седмица, но особеното в случая било, че поръчката е разделена на малки части, за да бъдат отказани от участие големите международни IT компании, които имали опит в областта на електронното правителство. Друг ключов момент е, че част от заданието се припокривало с вече извършени доставки по други проекти като допълнителната процедура е излишна, според независими наблюдатели от IT сектора, цитирани от Труд. Очаквало се фирми, близки до Андрей Иванов да спечелят поръчката за 18 милиона лева, която щяла да бъде поделена с други компании от бранша, „на които не може да се откаже“. Проектът представлявал не толкова финансов, колкото стратегически интерес, защото компанията, която  го реализира ще има достъп до цялата информация в държавата на регионално и държавно ниво. Особено близка до Андрей Иванов е компанията Аксиор. Дружеството работи отдавна със Столичната община и усвоява милион след милион по IT проекти. “Аксиор” имали сключен договор на стойност 3 753 600 лева от 02.12.2008 г. – малко след встъпването на Иванов като шеф на СОС, припомня Труд. Съсобственик и управител на “Аксиор” ООД е Пламен Чирипов, чиято съпруга е депутатката от ГЕРБ Стефани Михайлова. Тя пък от своя страна до 26.02.2009 г. е била с председателя на СОС Андрей Иванов във фирма Директ транспорт, която държеше бая маршрутни линии в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.