Свързани новини

13.09.2011 16:30

Асоциацията на руските туроператори свика извънредно съвещание

Видян 1921 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ростуризъм” свиква извънредно съвещание, за да реши как да бъдат върнати блокираните в България руски туристи. Вече пети ден десетки хора са принудени да чакат по летищата и хотелите във Варна и Бургас. Авиопревозвачът и туроператорът не могат да решат финансовите въпроси помежду си. Проточилата се отпуска в слънчева България за няколкостотин руски туристи продължава вече пети ден. Информацията за точния брой и съдбата на руснаците в момента е крайно противоречива, съобщава телевизия „Вести”.


От генералното консулство на Русия, позовавайки се на представители на компанията „Алма тур”, твърдят, че част от руските туристи от отложените през миналата седмица полети от летищата във Варна и Бургас във вторник са заминали за Москва.


По-сложна е ситуацията с туристите от Санкт Петербург. В българските градове те са около 180. Въпреки че българската страна заявява, че в момента за Санкт Петербург излитат последните от засегнатите руски граждани, от Асоциацията на туроператорите съобщават по-различна информация.


„Операторът за Санкт Петербург се договаря с други български превозвачи. Тези превозвачи нямат разрешение за полети в Русия. Вероятно ще им бъде предоставено еднократно разрешение”, съобщи изпълнителният директор на Асоциацията на руските туроператори.


В резултат много руснаци са принудени да напускат страната за своя сметка. Хората закупуват билети на други авиокомпании, в частност няколко души са купили билети за полетите на авиопревозвача „Россия”. Ясно е едно: преговорите между авиокомпаниите „България ер” и туроператора „Алма тур” за пореден път се провалиха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и