07.03.2011 16:11

Отвлякоха погрешка внучката на Вежди

Видян 3230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автокрадци задигнаха лек автомобил Мерцедес заедно с 9-годишната внучка на министъра на културата Вежди Рашидов. Инцидентът станал, докато синът му Вадим оставял другото си дете в училище. Малко след кражбата крадците свалили невредимо момиченцето. По-късно автомобилът бе открит близо до Бояна.
Малко след 8,15 часа сутринта синът на културния министър Вадим Рашидов спира скъпия автомобил Мерцедес S класа пред училище в столичния квартал Изток, близо до Интерпред. Бащата излязъл от колата, за да остави на училище едното от двете внучета на Вежди Рашидов. В този момент двама мъже влезли в автомобила и без да забележат, че на задната седалка има дете, потеглили. Стотина метра след това колата спряла, а 9-годишното момиченце е свалено от Мерцедес-а. Около час след това автомобилът е открит в жилищен комплекс Бокар. Там пристигна и собственикът й Вадим Рашидов.
„Благодаря много за изключително бързата намеса на полицията. Слава Богу, неприятният инцидент приключи добре. Друго нищо не мога да ви кажа, защото тече разследване. Децата са добре благодарение на бързата намеса на полицията и всичко е наред", каза Вадим Рашидов.
Заради инцидента вътрешният министър Цветан Цветанов призова автокрадците да не бъдат пускани под гаранция. Според него след излизането си от ареста те отново започвали да крадат коли.
От пресцентъра на Министерство на културата разпространиха в медиите съобщение по случая, в което министър Вежди Рашидов благодари на органите на реда за бързата реакция и оказаното съдействие.
„По време на инцидента бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов. Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая. Изказвам своята благодарност на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо районно управление на МВР в София Евгени Игнатов и на служителите на районното управление. Не знам имената на всички служители на реда, ангажирани със случая, за да им благодаря лично. Бързата реакция на МВР е поредното доказателство, че държавата последователно и ефективно се бори с престъпността. Убеден съм в професионализма на органите на реда и съм сигурен, че същите мерки се предприемат и към всеки български гражданин, който е обект на посегателство”, пише в изявлението си министърът.


Снимка: БТА



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион